پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
مقبره صائب تبریزی اصفهان
نوشته شده در یک شنبه 8 دی 1392
بازدید : 197
نویسنده : chaharfasl

مقبره صائب تبریزی اصفهان

مقبره صائب تبریزی اصفهان

 شاعری ایرانی به نام میرزا محمّدعلی ملقب به صائب تبریزی و معروف به میرزا صائبادر سالهای ۱۰۰۷ - ۱۰۰۰ هجری به دنیا آمد.  برهمان گونه که در این بیت شعر نیز آمده " صائب از خاک پاک تبریز است ..."ایشانمانند جدش در تبریز متولد شده ولی در کودکی بااعضای خانواده به اصفهان نقل مکان کردندو صائب وقتی به سن بلوغ رسید به مکه و مدینه رفت و در نهایت به مشهد سفر کرد. با میرزا حسن، معروف به ظفرخان که مردی ادیب و شاعر بود در هنگام سفر به هند، به هرات و کابل رفت وبا ایشان آشنا شد. وشهرت، ملک الشعرایی شاه عباس دوم به او داده شد .

صائب تبریزی  شعرهای زیادی سروده بود، به طوری که دیوان دویست هزار بیت نوشته د‌ارد.صائب مثنوی ای بانام قندهارنامه که درباره جنگ‌های شاه عباس وتصرف قندهار بود را بر جای گذاشته است. شاه عباس کبیر در سال ۱۰۱۲ هجری تجار و بازرگانان را برای آباد کردن شهری که به تازگی پایتخت اعلام شده بود به شهر اصفهان فرا خواند. صائب در جوانی به حج و بعد به آستان قدس رضوی رفتپدر صائب بازرگان بود .مرگ صائب تبریزی در سال ۱۰۸۱ - ۱۰۸۷ ه.ق در اصفهانبود و در محلهٔ لنبان (lanban)به خاک سپرده شدند. مقبره صائب تبریزی اصفهان در خیابانی که به نام او نامگذاری شده‌است و در باغچه‌ای قرار دارد.


:: برچسب‌ها: مقبره صائب تبریزی اصفهان ,



آتشکده نیاسر
نوشته شده در یک شنبه 8 دی 1392
بازدید : 246
نویسنده : chaharfasl

آتشکده نیاسر

آتشکده نیاسر

 از آثار قدیمی و باارزش اصفهان می توان به آتشکده های باستانی زرتشتیان اشاره کرد و آتشکده نیاسر  یکی از آتشکده هایی است که در 30 کیلومتری غرب ناحیه نیاسر کاشان است. این آتشکده از اولین آتشکده ها و مربوط به دوره ساسانی و اردشیر بابکان است و شیوه های چهارطاقی بر بلندای تپه های آتشکده است. سنگ مالون و ملات گچ از مصالحی هستند که در ساخت این بنا به کار رفته اند.این آتشکده در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است این کار  در سال 1316،به دست باستان شناسان فرانسوی که در تپه های سیلک کاشان کار می کردند،انجام گرفته است و آتشکده نیاسر  نیز در سال 1334 به دست اداره کل باستان شناسی بازسازی شده است.


:: برچسب‌ها: آتشکده نیاسر ,



درب کوشک
نوشته شده در یک شنبه 8 دی 1392
بازدید : 273
نویسنده : chaharfasl

درب کوشک

درب کوشک

 از دیگر آثار شهر تاریخی اصفهان درب کوشک است که در دوران آق قویونلوها و در زمان حکومت ابوالمعظم رستم بهادر خان  که از امرای این سلسله ساخته شده است.

 کتیبه ای در سر در این زاویه قرار دارد که به خط ثلث سفید و در روی  زمینه کاشی لاجوردی معرق کاری شده است.بنا گنبدیدارد که در زمان حکومت  « رستم بهادر خان آق قویونلو » توسط « علی بیک برنا » بر مقبره پدرش ساخته شده است. امروزه اثری از این گنبد و مقبره باقی نمانده است و همچنین  در دوران معاصر درب کوشک کاملاٌ مرمت شده است و کاشی های گران بها یی که در سر در قبلی قرار داشت در سر در جدید نیز نصب شده است.


:: برچسب‌ها: درب کوشک ,



حمام علی قلی آقا
نوشته شده در یک شنبه 8 دی 1392
بازدید : 222
نویسنده : chaharfasl

حمام علی قلی آقا

حمام علی قلی آقا

حمام علی قلی آقا مربوط به زمان صفوی است و معماری این حمام بسیار با شکوه است. مورخین با سند بنای این حمام را به سال 1700 میلادی مرتبط می سازند.دو حمام بزرگ و کوچک و چال حوض در ساختمان این حمام وجود دارد و هر کدام از این حمام ها از سربینه و گرم خانه که دو بخش اصلی حمام هستند تشکیل شده اند تا زنان و مردان بتوانند به طور جداگانه از حمام استفاده کنند.سربینه به شکل 8 ضلعی منتظم ساخته شده است و اطرافسربینه سکوهایی قرار گرفته است قسمت پشتی آن با طاق نماهایی مزین شده است و سربینه گنبدی میانی دارد که بر روی  8 ستون سنگی بزرگ قرار گرفته است.

سقف حمام علی قلی آقا  به صورت رسمی بندی تزئین شده است و نورگیرهای سقف به صورت منظم از فضای اطراف به سمت مرکز سقف به صورت منظم طراحی شده اند که باعث زیباتر شدن تزئینات سقف در ساعات مختلف روز با ایجاد سایه روشن می شود.حمام علی قلی آقا امروزه به شکل موزه در معرض دید عموم قرار می گیرد.


:: برچسب‌ها: حمام علی قلی آقا ,



کاروانسراهای مرنجاب
نوشته شده در یک شنبه 8 دی 1392
بازدید : 182
نویسنده : chaharfasl

کاروانسراهای مرنجاب

کاروانسراهای مرنجاب

کاروانسراهای مرنجاب  یکی از کاروانسراهای بزرگ دراصفهان است و درنزدیکی منطقه آران و بیدگل قرار گرفته است.کاروانسراهای مرنجاب اطراق گاه مهم ارتباطی و ا صلی و کاروان رو است که کاروان هایی که از آن عبور می کنند تجاری و بازرگانی هستند و از شهرهای شمالی و مرکزی ایران عبور می کنند.مرنجاب در دوره صفوی در قرن 11 ه.ق در حاشیه دریاچه نمک به فرمان شاه عباس اول ساخته شده است.مساحت کاروانسرا مرنجاب 1000 متر مربع و فاصله آن تا مرکز شهر 50 کیلومتر است.در کنار دریاچه نمک پارک طبیعی با شکوهی با وجود کاروانسراهای مرنجاب و فضاهای اطراف ایجاد شده است وهمچنین آبگیر و قناتی در کنار این کاروانسرا بر زیبایی محیط افزوده است.


:: برچسب‌ها: کاروانسراهای مرنجاب ,



کویر مرنجاب
نوشته شده در یک شنبه 8 دی 1392
بازدید : 147
نویسنده : chaharfasl

 کویر مرنجاب

 کویر مرنجاب

 کویر مرنجاب در شمال شهرستان آران و بیدگل که از توابع کاشان در اصفهان است قرار دارد . کویر مرنجاب از شمال به دریاچه نمک آران و بیدگل , از غرب به کویر مسیله و دریاچه های نمک حوض سلطان و حوض مره , از شرق به کویر بند ریگ و پارک ملی کویر و از جنوب به شهرستانهای آران و بیدگل و کاشان متصل می شود .

کویر مرنجاب  نسبت به سطح آبهای آزاد 850 متر ارتفاع دارد.کویرمرنجاب در قسمت اصلی خود از تپه های شنی و ریگزار پوشیده شده است .کویر مرنجاب  پوشش گیاهی بسیار باارزشی دارد که گیاهان شور پسند از جمله درختهای گز و تاق و بوته های قیچ را شامل می شود.

جانوران این منطقه به دلیل وجود آب و غذای فراوان بسیار غنی و ارزشمند هستندکه این جانوران گرگ , شغال , کفتار , روباه شنی , گربه شنی , بزمجه , آفتاب پرست , انواع مارمولک , مار , عقرب , تیهو , عقاب , شاهین و ... هستند .دو پلنگ نیز در این منطقه دیده شده است.


:: برچسب‌ها: کویر مرنجاب ,



پل شهرستان
نوشته شده در یک شنبه 8 دی 1392
بازدید : 158
نویسنده : chaharfasl

پل شهرستان 

پل شهرستان 

از آثار کهن و به جامانده در شهر اصفهان پل شهرستان را می توان نام برد.بگونه ای که بعضی از قسمت های آن متعلق به دوران ساسانی است.این پل در یکی از محلات  قدیمی اصفهان واقع شده و با نامهای دیگری مانند« گی » ، « جی » و « شارستان »نامیده می شود.الحاقاتی از زمان دیالمه و سلاجقه به قسمتهای بالایی پل صورت گرفته است و بازسازی پل شهرستان در زمان صفوی انجام شده است.پل شهرستان  از نظر معماری با پل های شوشتر ودزفول که در دوران ساسانی ساخته شده اند مقایسه میشود.  


:: برچسب‌ها: پل شهرستان ,